[Hemsida


Världens ekonomiska system behöver reformeras i grunden
Realtid Opinion Publicerad 2020-11-27 av Mats Lönnerblad

Vi måste försöka stoppa den globala finanselitens oblyga försök att ta kontrollen över hela den världsomspännande digitala penninghanteringen. Det skriver Mats Lönnerblad, författare och skribent i finansrätt.

Det är Davosmötets ordförande Klaus Schwaab och den globala finanseliten som nu agerar gemensamt för att snabba på den globala finanselitens försök att mopolisera hela denna så kallade "snabba omstart av det redan globaliserade finanssystemet," efter covid-19.

Vad den privata finanseliten nu försöker göra är att själva kontrollera och genomdriva den totalitära kontrollen av med hjälp av kreditsystemets styrning. Det skall ske med de hjälp av det digitaliserade betalningsssytemet. Deras egna försök, är nu att ta kontrollen av alla finansiella transaktioner, som även inbegriper privatpersoners alla inbetalningar.

Vårt penningsystem är inte längre vad man har fått oss att tro vad det är. Det har jag själv kunnat konstatera och skrivit om i flera av mina böcker. Det ekonomiska ägget spricker ju med jämna mellanrum. Det blev ju uppenbart senast i juni 2007, när två hedgefonder som tillhörde Bear Stearns Company gick i konkurs på grund av derivatsatsningar som inbegrep subprimelån som hade gått snett, vilket till slut drabbade hela världens finanssystem.

Den gången förlitade sig parterna på att göra upp i tysthet, för att undvika att behöva avslöja att subprimelånen var värda avsevärt mycket mindre än vad som gjorts gällande. I stället för att försöka stoppa denna idiotiska affär med felaktiga derivataffärer från att växa och hota hela finanssystemet, borde enligt min uppfattning, de systemviktiga bankerna förbjudas från att syssla med denna typ av rena bluffaffärer. Fortfarande har ingen bank straffats som aktivt deltagit i denna olagliga penningkarusell.

Skapandet av pengar har ju redan"privatiserats", eller tagits över av en privat penningkartell. Förutom mynt, så skapas nu alla våra pengar som lån, vilka ges ut av privata bankinstitutioner – inklusive världens mest inflyteserika centralbank, den privata Federal Reserve. 30 procent av de pengar som skapas av banker med hjälp av bokföringsposter investeras sedan vidare för deras egen räkning.

Banksystemet som en gång i tiden erbjöd produktiva lån till företagare och industrier har i dag blivit en gigantisk vadslagningsmaskin. De pengar som de globala bankerna lånar ut i dag är inte återanvända från inlåningsmedel som redan existerar innan de lånades ut.

Genom ett nätverk skapat genom anonymt finansiellt spindelnätsvävande så äger och kontrollerar en handfull globala bankirer det hela. Alla människor, företag, staten och främmande länder har alla blivit slavar, bundna vid bankirernas kreditrep.

Det är numera bankerna själva som skapar betalbeloppet, det vill säga, pengar som lånas ut, men de skapar inte pengarna till räntan som behövs för att betala av lånen. För att de ska finnas pengar till räntan, måste ständigt nya lå tas ut, vilket expanderar penningmängden, som i sin tur driver upp priserna och plundrar dig på dina pengars värde.

Den 12-13 december kommer Schillerinsitutet att hålla en internationell online-konferens på detta tema som handlar om en värld byggd på det sunda förnuftet i stället för bankernas spekulationsekonomi vilket jag anser att de vi svenskar som intresserar sig för vem som skall bestämma vilket ekonomsystem som är det bästa tänkbara.

Själv anser jag att både Sveriges politiker och Sveriges Riksbank på nytt borde ta ett större ansvar genom att inte tillåta bankerna att skapa egna pengar - som sedan används för ren spekulation. De borde ta chansen lyssna på deltagarnas föredrag från Schillersinstituet i New York, hur världens ekonomiska system borde kunna reformeras i grunden.

Först då kan de ta ställning till hur Sveriges eget ekonomisystem kan reformeras i grunden så att vi slipper nya bankkriser, som bankerna lyckas gå oskadda igenom, men som både allmänheten och de skötsamma företagen tvingas betala notan för.

Mats Lönnerblad
Författare och skribent i finansrätt

Mina böcker:

Från bankkris till börskris, 2003
Från folkhem till fattigstuga, 2004
Nollkoll, 2005
Härdsmälta, 2005
Falskspel i affärer och politik, 2006
Pengarna eller livet, 2007
Finansfrossa, 2008
Pyramidspel, 2009


 

Bankrättsföreningen

Tack besöket och välkommen åter!
Hemsida