[Hemsida


In i en stjärna
Kyrkans tidning nr/51/52 2020 av Mats Lönnerblad

En mycket läsvärd bok om vad som är viktigt för att vi ska förstå vad livet handlar om och hur mycket kärleken till våra närmaste vänner betyder. Mats Lönnerblad recenserar - In i en stjärna av Puk Qvortrup.

Lasse hade bestämt sig för att springa maratonloppet och ingick i mittklungan, när han dök upp längst bort i vägen med sina nya löparskor. Han hade bara sprungit halva loppet, när han plötsligt fick hjärtstopp. Inte förrän några månader senare skulle hustrun Puk få veta att Lasse hade haft en hjärtsjukdom.

Puk Qvortrups nya bok In i en stjärna, översatt från danska av Helena Hansson, är en självbiografisk och gripande roman om att gå igenom det ofattbara, när döden slår till. Att förklara det oförklarliga och att till slut, mitt i sorgen och kaoset, finna sin inre styrka genom kärleken från familj och till den man förlorat.

Puks make dog mitt i livet, bara 27 år gammal. Hon stod ensam kvar med en tvåårig son och en till bebis på väg. Tillsammans skulle de klara av allt. Nu måste hon klara av allt själv och gå vidare i livet.

Boken skildrar Puks hopplösa ekonomiska situation och hur hon till slut klarar sin försörjning, efter lång kamp och med hjälp av en lillasyster. Puk fortsätter att älska sin man och minnas alla fina stunder hon och Lasse hade fått tillsammans.

Hon berättar på ett sätt som måste ge tröst åt alla som råkar ut för något liknande. En mycket läsvärd bok om vad som är viktigt för att vi ska förstå vad livet handlar om och hur mycket kärleken till våra närmaste vänner betyder. Det är ju kärleken till vår nästa som övervinner allt.

Mats Lönnerblad
Författare och skribent i finansrätt

Mina böcker:

Från bankkris till börskris, 2003
Från folkhem till fattigstuga, 2004
Nollkoll, 2005
Härdsmälta, 2005
Falskspel i affärer och politik, 2006
Pengarna eller livet, 2007
Finansfrossa, 2008
Pyramidspel, 2009


 

Bankrättsföreningen

Tack besöket och välkommen åter!
Hemsida