[Hemsida] [Brf-direkt] [Skicka vykort] [Tipsa ditt nätverk]

"Ställ bankens ledning till svars" 
Av Jenny Törnquist - Dagens Industri - 21 november 2002

Bankerna har varit medvetna om att de blåst sina kunder på pengar. Det är bankernas ledning som ska ställas mot väggen, enligt chefen för Riksgäldskontoret, Thomas Franzén.

"Det är populärt att skälla på analytikerna just nu, men det ar VD och styrelse som bär det yttersta ansvaret för att folk har förlorat onödigt mycket pengar på börsen. Ledningen har sett mer på den egna förtjänsten än på sina kunders behov," säger han i en intervju med DI television.
   Thomas Franzén anser att det bland marknadens aktörer råder ett ointresse för de etiska frågorna i samband med börsbubblan och hur de agerat i sin finansiella rådgivning.
   "Banker och finansiella företag ska inte kunna fly från dåliga råd. Deras ersättningar måste vara relaterade till kundernas resultat," säger han.

Koncentrering
  Finansinspektionen skulle enligt Thomas Franzén bli en mer koncentrerad organisation om alla konsumentfrågor sköttes av Konsumentverket och insiderfrågoma av Ekobrottsmyndigheten. Då kunde Finansinspektionen lättare ägna sig åt att övervaka soliditeten och stabiliteten i de finansiella företagen.
   Hela tv-intervjun med Thomas Fransen visas på http:/www.di.se 

Jenny Törnquist

Copyright


Tack besöket och välkommen åter!
Hemsida