Följ Börje Ramsbros tvist med den statliga Stiftelsen Industrifonden!

Industrifonden hävdar att deras förvärv av aktier i System 3R-koncernen skedde juridiskt giltigt och korrekt. Trots upprepad begäran från ägaren Börje Ramsbro vägrar Industrifonden att överlämna giltiga rättshandlingar som styrker deras påstående. Industrifondens styrelse och ledning har uppmanat Ramsbro att vända sig till lämplig rättslig instans om han inte är nöjd med ställningstagandet.


Nyhetsbrev Nr 8 – 19 juli 2013


”System 3R-affären”
Tvisternas mästare - Lögnernas mästare

Jag fick syn på en artikel i tidskriften Affärsvärlden från 2010, där advokat Hans Bagner benämns som en Tvisternas mästare. Jag undrade hur han hade kunnat få någon att beskriva honom på det sättet och började fundera på vad ordet mästare egentligen innebär.

Säkerligen och förhoppningsvis har Hans Bagner gjort många bra saker i sitt liv. Men mästare? Det tycker jag är att gå för långt. Min bild av en mästare är att han/hon har erövrat den titeln efter att han/hon gjort en mycket bra insats inom ramen för ett antal spelregler. Hans Bagner följer inga spelregler, inte ens de mest elementära Regler om God Advokatsed. Jag skulle vilja kalla honom en Lögnernas mästare.

Det verkar också vara en vanlig syn bland allmänheten att advokater inte går att lita på. Se det här inslaget på YouTube: Vad tycker du om jurister och advokater?

Läs mitt senaste inlägg: Tvisternas mästare – Lögnernas mästare

Ha en fortsatt skön sommar!

Med vänlig hälsning

Marie-Anne Olsson
Friaskribenter

PS: Du som får Nyhetsbrevet för första gången, gå in på länken nedan och läs. DS


Läs mer: Dags för sanningen - Dags för sunda värderingar - Nu får det vara nog
Skicka gärna detta mejl vidare till vänner och bekanta!
Tips och synpunkter tas tacksamt emot.


Tack besöket och välkommen åter!
Hemsida