[Hemsida] [Brf-direkt] [Skicka vykort] [Tipsa ditt nätverk]

"Nollkoll"

I Mats Lönnerblad nya bok Nollkoll visar han hur det gick till när regeringen förlorade kontrollen över både ekonomin och den svenska välfärden.

Den politiska drömmen om välfärdslandet har blivit en ekonomisk mardröm. Världens högsta skattetryck i kombination med att många skötsamma företag orättfärdigt likviderades under bankkrisen, gör att den svenska medelklassen snabbt håller på att förvandlas till ett proletariat. Både allmänheten och företagen blir plundrade av staten.

Även det största oppositionspartiet kritiseras för att inte försvara företagsamheten i landet under bankkrisen. Bo Lundgren, moderaternas avsatte partiledare som var regeringens bankminister när det borgerliga hade makten, ansåg att de fastighetsägare och företagare som hade lån i bankerna under den svenska krisen ”hade sig själva att skylla”. Trots att det var krisbankerna som var på obestånd, och inte deras kunder.

Mats Lönnerblad avslöjar också att både allmänheten och bankkunderna fick felaktig information om vad som hände under den svenska bankkrisen 1987-1993. Hans Dalborg, den dåvarande VD:n i Nordbanken informerade kunder att efter att han tillträtta som VD i banken 1991 ”att banken hade god likviditet och stora ekonomiska reserver” trots att banken var bankrutt redan den 1 februari 1990.

Lars Thunell som var den förste VD:n för det statliga ”skräpkreditföretaget” Securum försäkrade de blivande kunderna om att de kunde känna sig trygga i Securum, när det i själva verket visade sig att anställda inom företaget erhöll provision för att likvidera många av de skötsamma bankkunderna som råkade hamna hos Securum.

Lönnerblads bok är en svidande uppgörelse med bankernas och politikernas sätt att behandla enskilda entreprenörer och företagare under bankkrisen. Hans avslöjar hänsynslöst varför den svenska skutan numera driver vind för våg medan politikerna har nollkoll på både ekonomi och landets utveckling, och käbblar om färdriktningen.

Gör Din beställning här. Boken kostar 299 kronor, inkl moms och exklusive porto och skickas mot postförskott direkt från distributören så snart den är tryckt. Utskick beräknas ske den 15 januari 2004.


Tack besöket och välkommen åter!
Hemsida