[Hemsida] [Brf-direkt] [Skicka vykort] [Tipsa ditt nätverk]

Samhällsfördärvarna

Media förbiser regelmässigt orsakerna till den svenska samhällskrisen. Närmar sig aldrig källan. De ansvariga, personerna, individerna. Varför kan man fråga? Alla bär naturligtvis sitt ansvar för det som sker. Men ingen kan med fog säga att ansvaret för det pågående samhällsfördärvet är lika stort, hos alla.

Det är obestridligt att en liten maktelit är skyldig till gigantiska stölder och lagbrott i samband med den svenska bankskandalen. Lika obestridligt är att samma fåtal bär huvudansvaret för det jättelika sjukahusproblemet. Två närmast ofattbart omfattande svenska skandaler som den lilla eliten ifråga har mörklagt och som INGEN får närma sig idag

Hur är det med lag, rätt och demokrati här i landet, egentligen?

Det fåtal som har skapat förödelsen lever i högönsklig välmåga. På svenska slott och herresäten. De hundratals miljarder av bl a allmänna medel som har hamnat i samma fåtals fickor talar ingen om, offentligt. De grova svek och brott som är grund till alla dagens kriser talar ingen om, offentligt. Nedskärningarna, arbetslösheten, sjukvårdskollapsen, orättvisorna, korruptionen, rättsuppluckringen, klassklyftorna, övergreppen, våldet, brutaliteten...

Det är varje rättssinnad medborgares självklara skyldighet att efterförmåga bidra till att dessa svinpälsar, samhällsfördärvare kalla dom vad man vill - dras ut på scenen. Detta gäng kriminella 'aktörer' som i mörkret drar i alla trådar av betydelse men som aldrig öppet visar sina rätta nunor, namn och konster. Aktörer som dessutom fortsätter ödeläggelsen. Nu för att dölja egna brott, skydda 'bröder' och medskyldiga.

Vi sitter alla, med samma rätt, i den gemensamt byggda båten. Den båt som ett allt mindre och mäktigare fåtal har tagit över. Den båt som detta fåtal nu betraktar som "sin" och därför vill kasta resten över bord. Att båten har bordats genom brott i (nästan) alla former talar ingen öppet om. Det är det märkligaste av allt.

Ett fåtal 'kriminella' har våldfört sig på ett helt land. Men folkets talesmän i detta land säger inte ett pip. Gör inte ett skvatt. Rotar lite här, petar lite där. För syns och 'samvetets' skull. Det finns bara ett ord: Skamligt!

Tystnaden om och kring dessa svenska samhällsskandaler är en skam i sig. Att veta men huka, kröka och blunda, likaså. Alla kan dra ett strå till stacken. Tusentals anställda vid banker, försäkringsbolag, myndigheter och företag har de pusselbitar som behövs. Visa bitarna! Lägg ut dom på en egen hemsida på Internet. Eller skicka dom till någon som kan publicera.

Alf Susaeg

Tillbaka till: Sant & lögner i psykopatens spårTack besöket och välkommen åter!
Hemsida