[Hemsida] [Brf-direkt] [Skicka vykort] [Tipsa ditt nätverk]

Miljonärer - på löntagarfonder
Av Brf redaktionen  - 30 juni 2001

atle2.gif (391530 byte)När Atle såldes till det världsomspännande riskkapitalföretaget 3i då gjorde proffsen de största vinsterna enligt en sammanställning i Expressen den 20 februari 2001. Hur dessa proffs tjänar sina miljoner finns det många exempel på och här nedan redovisas ett.

Lars Gårdö var som VD i Atle AB nybliven delägare i Företagskapital AB  involverad i ett fientligt övertagande av den internationella koncernen System 3R International AB den 3 december 1993. Hade inte ägaren Börje Ramsbro undertecknat de avtal som förelades honom utan föregående förhandlingar, hade företaget försatts i en s.k. utpressningskonkurs.  
   Sedan januari 1994 har Börje Ramsbro vid upprepade tillfällen kontaktat Lars Gårdö för att diskutera det fientliga övertagandet och få någon form av ersättning och upprättelse. På känt byråkratisk manér har Lars Gårdö alltid glidit undan och hänvisat till än den ene och än den andre direktören, som ansvarig för affären System 3R. 

Atle sålde atle.gif (29558 byte)System 3R International AB den 25 april 2001 vidare till det schweiziska verkstadsföretaget Agie Charmilles Group för ca 300 mkr. Först då träder Lars Gårdö fram  i ett pressmeddelande och stolt flaggar med exitvinsten 63 miljoner kronor för det 34 procentiga ägandet i System 3R International AB.  Att ägaren Börje Ramsbro tvingades bort utan någon som helst ersättning bekymrar inte Lars Gårdö. 

3i.gif (47280 byte)I ett sista försök att nå fram till Lars Gårdö och hans smarta kollegor tog Börje Ramsbro under maj 2001 förnyad kontakt och nu med de nya ägarna till Atle AB 3i Nordic plc. Nu hänvisar kollegan Gunnar Huss  till en förlikning den 8 mars 2000 i vilken Atle icke är part.

Atle var en fristående juridisk enhet som slutligen sålde företaget och skall nu redovisa pantens värde efter utförsäljningen. Aktierna i System 3R International AB var pantsatta och någon pantrealisation har icke gjorts då aktierna hade förvärvats genom stöld.

Läs vidare: 
Direktören som sålde det stulna företaget
Hälaren sålde stöldgodsetTack besöket och välkommen åter!
Hemsida