[Hemsida] [Brf-direkt] [Skicka vykort]

Fallskärmarna seglar vidare...

Det av regeringen tillsatta företaget Securum, vars uppgift varit att rädda tillbaka en del av Nordbankens miljardförluster under bankskandalernas era, håller nu på att avvecklas.

I ett radioinslag för några dagar sedan visade Studio Ett hur avvecklingen gått till. En häpnadsväckande hantering av skattebetalarnas pengar avslöjades.

Securums styrelse har nämligen betalat ut hundratals miljoner kronor i fallskärmar till olika befattningshavare i företaget. Förre VD:n Lars Thulin fick 50 milj kr, i ett annat fall rörde det sig om 35 miljoner. Frikostigheten var påfallande.

Nu kanske någon undrar vad regeringen tycker om detta? Jo, finansminister Erik Åsbrink har förklarat att man ska ta lärdom av det inträffade. Men man kommer inte att vidtaga några åtgärder för att få tillbaka något av fallskärmsbeloppen.

Här har vi än en gång fått en påminnelse om hur vårdslöst man handskas med statens och skattebetalarnas pengar.

Staten tillsätter styrelse för ett företag som fått till uppgift att till statskassan återföra så mycket som möjligt av de pengar som bankskojarna satt sprätt på – och så agerar denna styrelse på samma sätt som skojarna.

Så guldkantade fallskärmar med skattebetalarnas pengar fortsätter att segla mot skyn, och ännu kan ingen skönjas på att de ska landa.

Ingvar Lööv, Eskilstuna

Saxat insändare ur Aftonbladet den 13 maj 1997Tack besöket och välkommen åter!
Hemsida