[Hemsida] [Brf-direkt] [Skicka vykort] [Tipsa ditt nätverk]

Mogulernas återkomst
Av Mats Lönnerblad - Mogulmedia - 1 april 2001

Bokens titel: Mogulernas återkomst eller Boken för ankor
Författare: Bosse Baldersson, d y
Förlag: Kan endast beställas genom att logga in på Remaxkonsult.com

Boken spänner över ett vitt fält och skildrar alltför frispråkigt välkända aktörer i västsvenska pressen och näringslivet. De personer som boken handlar om är bl a "den livsfarliga lilla vesslan" Karl Sirén, f d lektor på Journalisthögskolan i Göteborg som fortfarande går lös. Per Björne på mäktiga AP i Göteborg, som gifte om sig med Karin Snuvasson och fortfarande driver AP. Axel Bollivier som fortfarande styr de största tidningarna i landet.

Andra välkända figurer som skildras i boken är: Carl Bijou som fortfarande skriver böcker och debatterar livligt mellan skotten. Lennart Carlsson som flyger runt bland moln och annat luftigt och som återvänt till hemlandet med kappsäcken full av andras pengar. Peter Guldhammare som numera bor utomlands och utövar statsmannaskap från styrelserum och avvaktar tillfälle att bli vald som statsminister för kungariket Mogulien. Rune Holmström som sitter inne, om inte så borde han. Och ytterligare några fler välkända svenskar inom näringsliv och media.

Boken rekommenderas för alla som vill ha lite rolig kvällsläsning och inte tar det västsvenska näringslivet alltför mycket på allvar.

Mats Lönnerblad

MogulMedia
Copyright

Tack besöket och välkommen åter!
Hemsida