Vi följer Börje Ramsbros tvist med Stiftelsen Industrifonden


Industrifondens "kärnvärderingar"
Av Marie-Anne Olsson  - 3 juni 2013

Jag vet inte vad som kan ha föranlett Industrifonden att göra nåt så vansinnigt som att  producera ett antal "kärnvärderingar". Jag kan inte tänka mig något så urbota dumt, så korkat som detta tilltag. Jag har ju mina egna erfarenheter av vilka värderingar som genomsyrar ledargarnityret inom Industrifonden, och dem skulle man inte vilja ha i skrift. Jag vill inte använda fula ord, men jag har god lust att göra det.

Ett seriöst företag jobbar inte på det här sättet, alltså anlitar en utomstående part som tar fram ett antal käcka värderingar. För det måste vara så det har gått till. Därmed inget ont sagt om byrån Happiness. De gör säkert sitt bästa och vem tackar nej till ett jobb. Dock vill jag påstå, att de har gjort en grov miss här. De har helt förbisett att undersöka ledningen och ta reda på hur Industrifonden verkligen jobbar och beter sig. Ord utan förankring är enbart floskler.

Det måste finnas någon rim och reson, någon sorts koppling mellan det man skriver och det man gör. Annars blir det ett skinande löjes skimmer över det hela. Det är precis vad som är fallet här. Med en styrelse och en ledning som inte ens drar sig för att å det grövsta dölja olagligheter blir dessa ord pinsamma.

Grundläggande värderingar i en viss organisation ska tas fram av ledningen gemensamt, ibland också med andra nyckelpersoner involverade. Ju fler delar/avdelningar som är representerade, desto bättre förståelse rakt igenom organisationen. Värderingar måste tas fram efter grundliga och seriösa diskussioner om vad vi står för och vad vi vill stå för, nu och i framtiden, inom alla delar av denna organisation, OM man har någon ambition att vara trovärdig. Nästa steg är att lansera värderingarna och förankra dem bit för bit inom HELA organisationen. Det här är en process som tar tid. För att den ska vara värd någonting överhuvudtaget måste man faktiskt förstå vad orden innebär och faktiskt seriöst sträva efter att handla därefter. Värderingar måste förankras av seriösa ledare som själva lever upp till dem. Det måste finnas förebilder. Vem är förebild inom Industrifonden?

Ta nu och titta på det här. Se länk; Industrifondens Kärnvärderingar

Jag säger bara: Herregud! Hjälp! Vad är detta?

Deras "kompass" är ansvar, professionalism, drivkraft och engagemang. Jojo. Man kan förstås ta ansvar för att sätta åt så många som möjligt, man kan ha drivkraft att köra över så många entreprenörer som möjligt. Man kan vara professionell och sälja ut stulna aktier till underpris när det börjar hetta till. Man kan vara engagerad, och ha ett mycket engagerat ombud som i den här tvisten med Börje Ramsbro, ett ombud som är väldigt aktivt för att med hjälp av lögner och smutskastning få sin vilja igenom. Det kanske man kan? Det är säkert så de menar.

Under Tar ansvar står bland annat: "Vi är en oberoende och pålitlig aktör med hög etik och moral."

Vad i hela fridens namn betyder det? Jag kan bara säga en sak, precis som Carl Lidbom: TRAMS!

Det är inte ens värt att kommentera.

Läs gärna inlägg såsom Vilken kultur har Industrifonden?, Varför ljuger Industrifonden?, En härva av lögner eller något av alla andra inlägg där Industrifondens moral granskas.

Nästa jättegroda står under rubriken Är professionella: "Vi förstår entreprenörer och har stor respekt för deras utmaningar." Nu får ni väl ge er på Industrifonden. HUR menar ni att ni gör för att visa att ni har den respekten? HUR visar ni att ni begriper någonting överhuvudtaget om entreprenörers utmaningar? Hur går det till, det skulle jag gärna vilja veta. Klickbild

Om ni verkligen varit seriösa och tagit till er vilket bedrägeri ni har blivit indragna i, i "System 3R-affären", ja då skulle ni genast ha satt er ner, för flera år sen, och tillsammans med Börje försökt lösa problemen som era företrädare ställt till med. Då hade ni förstått att visa respekt för de patent och varumärken som Börje hade skapat och byggt sitt företag på.

Ni hade definitivt inte påstått saker som, citat: "Småföretagarfonden (alltså Industrifonden) och de två andra köparna har gjort ett rättsligen giltigt och juridiskt korrekt förvärv av aktierna i Holding och senare även i International", ramsan som ni har upprepat gång på gång utan att ens försöka ta reda på om den stämmer. Ni skulle inte ha vägrat att visa upp köpeavtal eller annan dokumentation som styrker vad det är som gäller, utan istället erkänt att inte ni heller riktigt förstår hur det här har gått till. Läs Fullständig förvirring om "förvärv" av aktier i System 3R

Ni har inte heller tagit någon hänsyn till de rättsutlåtanden som styrker ogiltigheten i denna "affär". Se: Rättsutlåtande från advokat Percy Bratt och professor Per Samuelsson

HUR får ni ihop det här agerandet med orden etik och moral? Nej, det här begriper ni ingenting om.

Min slutsats blir att ni har anlitat Webbyrå Happiness (eller någon annan byrå) och bett dem hjälpa er att ta fram fina ord och kallat dem för kärnvärderingar (det är populärt nu för tiden) med syfte att putsa upp er skamfilade image. Men ni har inte gett dem rätt förutsättningar för att klara av jobbet. Ni har inte gett dem någon som helst information om hur ni egentligen arbetar och hurdana värderingar ni egentligen ger uttryck för i vardagen. Och ni har ingen som helst intention att leva upp till något av alla dessa vackra ord. Det viktiga är att det ser bra ut på hemsidan. Bild kopierad från Happiness hemsida.

Har ni någonsin tänkt på att förväntningarna på er ökar i takt med allt ni skriver? Har ni någon gång funderat på hur ni ska kunna leva upp till dem?

Charlotte Ordförande Brogren, har du varit med i det här jippot? Claes de VD Neergaard, har du ingen sans och inget förnuft? Skäms du inte över, att vad ni påstår på er hemsida går precis stick i stäv med era handlingar? Märker du inte löjets skimrande gloria?

Marie-Anne Olsson
Friaskribenter


Läs vidare: Dags för sanningen - Dags för sunda värderingar - Nu får det vara nog

Bankrättsföreningen


Tack besöket och välkommen åter!
Hemsida