Följ Börje Ramsbros tvist med den statliga Stiftelsen Industrifonden!


Öppet brev till Hans Bagner, MAQS Law Firm
Av Marie-Anne Olsson  - 1 augusti 2013

Här nedan följer ett Öppet brev som jag skrev den 4 juli i år, 2013, till advokaten Hans Bagner, Stiftelsen Industrifondens ombud i den pågående tvisten med Börje Ramsbro. Jag ville ge honom några veckor om han skulle vilja göra någon kommentar, dementera eller rätta till någonting. Jag hade inte precis väntat mig någon respons och ingen har heller kommit.

Han, och flera andra, tycker nog att jag är en särledes jobbig typ. Men innan någon har tagit ansvar för att sätta sig in i, granska och agera utifrån fakta i den här "System 3R-affären" kommer jag att fortsätta vara jobbig.

Det är enda gången jag vänder mig till honom direkt, ett personligt brev från mig till honom. Dock är det ett Öppet brev som var tänkt att publiceras redan från början, så varsågod, här är det, se nedan.

Som komplement till brevet, läs gärna också Rättsskandalen fortsätter och fördjupas – del 1.

Jag tror på att man ska vara stolt över sig själv och sina handlingar, även om de råkar skapa lite obehag på kort sikt. En väldigt bra fråga att ställa sig är: Vill jag bidra till att göra världen åtminstone lite bättre eller ska jag vara med och bidra till att försämra den? Alla har det valet.

Jag har definitivt förstått vilket val Hans Bagner har gjort. Det är inte svårt att förstå vilken sida han står på efter att ha läst den skrämmande rapporten Kill the Inventor – En konsekvensanalys av manschettbrottslighet av Lise-Lotte Palmgren vid Linköpings universitet (2012). Läs gärna också vad de skriver på Wikipedia: Kill the Inventor

I Börjes fall vill jag poängtera att det inte bara är brottsliga riskkapitalister som ligger bakom kapningen av hans företag och immateriella tillgångar. Staten, genom helt eller delvis statligt ägda banker och en statlig stiftelse, har hela tiden varit inblandad. Och är det fortfarande.

Så jag vet vad jag vill, jag vill bidra i den mån jag kan genom att stödja Börje och publicera så mycket som möjligt av oegentligheterna. 


Stockholm den 4 juli 2013

 

Hej Hans!

Jag känner att jag måste skriva några rader till dig. Jag vill dig inget ont som person, men jag kan inte förlika mig med att du uppträder och skriver som du gör, i din roll som advokat i ett rättssamhälle som Sverige. Jag är en svensk medborgare och jag har rätt att tycka vad jag vill om rättsväsendet här. Jag har till och med rätt att kräva att vi följer lagar och förordningar. Det borde alla göra, men naturligtvis i första hand de som ska försvara dessa. Det är väl självklart, eller hur?

Vi har i vårt land regler för hur advokater ska utöva sitt arbete och jag skickar med utdrag ur "Vägledande regler om god advokatsed", se nedan. Var det länge sen du läste dem?

Det är inte obekant för dig att jag har skrivit en hel del inlägg på internet, "Dags för sanningen Dags för sunda värderingar Nu får det vara nog". I en majoritet av dessa finns du omnämnd. Det beror inte på, som sagt, att jag vill dig som person något illa, men ditt uppträdande är mycket arrogant och lögnaktigt. Jag har försökt hålla mig till sak och inte angripa dig personligen, även om det har varit en svår balansgång. Anledningen till skrivandet är enbart att du envist fortsätter, sedan tjugo år tillbaka, att ljuga, fantisera, hitta på vad som helst utan någon som helst förankring i fakta och bevis, i "System 3R-affären" och nu senast i tvisten mellan Börje Ramsbro och Stiftelsen Industrifonden.

Det verkar som om du har ett personligt horn i sidan till Börje. Man kan ju undra hur det kommer sig. Han är antagligen envisare och smartare än vad du, och din "kompis/klient/inofficielle chef" Håkan Nordquist, någonsin hade kunnat föreställa er. Tänk att inte ge upp efter tjugo år ens, det är ju inte klokt. Ni har säkert inte varit med om något liknande i alla skumraskaffärer? För jag är övertygad om att det inte bara är Börje som har råkat i klorna på Håkan N och hans kringfigurer.

Men oavsett hur olika personligheter parterna i en rättsprocess har, ska och får det inte påverka den opartiskhet och saklighet som advokater och andra inblandade måste hålla sig till. Det hör till grunderna i rättssamhället.

Jag vill också poängtera att jag skriver om det här fallet utifrån min egen övertygelse om att så här får det inte gå till. Jag är bekant med Börje från den tiden när vi båda var aktiva inom näringslivet, men jag har ingen som helst anledning att gå hans ärenden. I det här fallet går jag mina egna ärenden. Börjes fall får tjäna som ett konkret exempel på hur det inte får gå till i det svenska rättssamhället.

En helt ny och skrämmande värld har uppdagats för mig, när jag har grävt i det här fallet. Nog för att jag har träffat på många inkompetenta chefer i mitt tidigare arbete som säljare, utbildare och konsult inom svenskt näringsliv. Se gärna mer om mina erfarenheter: Marie-Anne Olsson. Men att det fanns så mycket dumhet, lögner och förtal inom vårt rättsväsende, det hade jag inte en aning om. Det är skrämmande. Jag kanske är naiv, men i så fall är jag mycket stolt över det, och det kommer jag att fortsätta vara.

Jag kommer också att fortsätta ha en skön och rolig sommar och jag önskar dig detsamma.

Nedan får du lite sommarlektyr. Passa gärna på och läs Vägledande regler om God Advokatsed också. Här är ett utdrag: Regler om God Advokatsed.

Se främst:

Fler lögner och motsägelser
Fullständig förvirring om "förvärv" av aktier i System 3R
Lögner från första stund
samt ett femtontal andra inlägg som berör din egen fullständiga förvirring. (Se Innehållsförteckning)

Så här kan det inte fortsätta, Hans. Om du känner att jag (och förstås Börje) har helt fel och du har rätt, vad är det då som hindrar dig och din/a klient/er att lägga fram bevis för era påståenden?

Med vänlig hälsning

Marie-Anne Olsson
Friaskribenter


Bankrättsföreningen

Informera ditt nätverk om denna sida
Share